Zo'n 77.000 Steam-accounts per maand gehackt

Gebruikersavatar
Remkot
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Contacteer:
Status: Offline

Zo'n 77.000 Steam-accounts per maand gehackt

Bericht door Remkot » 10 dec 2015, 23:15

Er worden elke maand zo'n 77.000 accounts van het online gameplatform Steam gehackt en geplunderd. Niet alleen naïeve gamers zijn het slachtoffer van de hacks, maar ook gamers met verstand van computerbeveiliging.

Er is een georganiseerd en effectief netwerk van hackers actief dat uit is op het stelen en verkopen van items. Dat meldt Steam in een nieuwsbericht over veiligheid.

Vrijwel iedereen op het platform kan slachtoffer worden, waarschuwt Steam. Hackers richten hun pijlen op een grote groep gamers of gaan doelgericht op één persoon af.

De handel in gestolen virtuele spullen op het netwerk is dusdanig groot, dat het volgens Steam onmogelijk is voor gebruikers om hun eigen waar terug te claimen.

Maatregelen

Het platform heeft daarom een aantal extra veiligheidsmaatregelen genomen. Gebruikers worden beter op de hoogte gesteld als ze risico lopen door een slecht beveiligd account.

Ook introduceert Steam een betere beveiliging voor inloggen en transacties. Gebruikers kunnen via een app of een link in een email bevestigen dat ze echt zelf achter de pc zitten.
Afbeelding

Plaats reactie