Duo of Quad?

Problemen of vragen over je pc?
IKILLYOU
Offline
Berichten: 815
Lid geworden op: 13 feb 2010, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Duo of Quad?

Berichtdoor IKILLYOU » 03 apr 2011, 16:43


Heb een vraagje voor een ieder die een beetje verstand van computers heeft.

Ik gebruik nu een intel duo core 2133 intel processor en wil graag wat upgraden zeg maar.
nou valt mij op dat alle 2 mijn cores worden gebruikt in AA3,als ik nou naar Quad core ga worden dan ook alle 4 de processoren gebruikt voor het spel?

Heb wat fora's afgelezen en er zijn wat mensen die voor gamen duo boven quad adviseren,wat denken jullie?

ik had zelf de Intel Processor Core 2 Quad Q8400 in gedachten........

B.v.d.

Groeten Brian

IKILLYOU
Offline
Berichten: 815
Lid geworden op: 13 feb 2010, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor IKILLYOU » 03 apr 2011, 16:43


Heb een vraagje voor een ieder die een beetje verstand van computers heeft.

Ik gebruik nu een intel duo core 2133 intel processor en wil graag wat upgraden zeg maar.
nou valt mij op dat alle 2 mijn cores worden gebruikt in AA3,als ik nou naar Quad core ga worden dan ook alle 4 de processoren gebruikt voor het spel?

Heb wat fora's afgelezen en er zijn wat mensen die voor gamen duo boven quad adviseren,wat denken jullie?

ik had zelf de Intel Processor Core 2 Quad Q8400 in gedachten........

B.v.d.

Groeten Brian

12monkeys
Offline
Berichten: 125
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor 12monkeys » 03 apr 2011, 18:05


Ik heb ook een quadcore en speelt wel lekker. je heb ook nog sixcore maar die zijn wel duurder volgensmij
nooit gestest maar volgens mij gebruik hij alle core's.
ik heb een intel i7 950 3.07 ghz

Kort_Lontje
Offline
Berichten: 2420
Lid geworden op: 29 mar 2010, 22:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor Kort_Lontje » 04 apr 2011, 09:14


Ik heb een Quadcor x9650 extreme, ben er zeer tevreden mee. Ik kan mij trouwens niet voorstellen dat er ook maar een onderbouwde reden zou zijn om duo boven quad te kiezen. Zelfs als het spel maar 2 van 4 cores zou gebruiken, dan heb je nog altijd het voordeel van de 2 overige cores voor achtergrond applicaties.

icebox666
Offline
Berichten: 77
Lid geworden op: 23 okt 2010, 22:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor icebox666 » 05 apr 2011, 17:44


Ik heb een amd phenom II x6 1100t black edition.
dit is een zes core maar gebruik er maar 4 bij aa..
het is bij mij zo dat zodra hij geheugen enzo nodig heeft het dan pas gaat gebruiken dus als ik zeg maar aa3 4x opstart ofzo dan gebruikt hij pas de 6 core's dus volgens mij heb je zat aan een qaudcore.
en het scheelt wel iets in het geld als het goed is...

Noise

IKILLYOU
Offline
Berichten: 815
Lid geworden op: 13 feb 2010, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor IKILLYOU » 06 apr 2011, 17:36


Nou bedankt voor de input heren :wink:

Heb vanmiddag de Intel core 2 quad Q9550 besteld bij alternate.

*vol verwachting*

Kort_Lontje
Offline
Berichten: 2420
Lid geworden op: 29 mar 2010, 22:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor Kort_Lontje » 06 apr 2011, 18:18


succes gewenst kerel. Moet je tegenwoordig nog koelpasta gebruiken of is dat alleen nog bij reparaties?

12monkeys
Offline
Berichten: 125
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor 12monkeys » 07 apr 2011, 18:04


Bij nieuwe cpu zit er al pasta op. Moet ook maar een klein beetje gebruiken anders verbrand je pasta.

Lavalys
Offline
Berichten: 1467
Lid geworden op: 04 apr 2010, 22:00
Locatie: Klimmen
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor Lavalys » 08 apr 2011, 12:22


koelpasta dient enkel als verbindingslaag tussen koel element en de cpu als je er teveel tussen stopt dan isoleer je de cpu en kan hij zijn warmte niet kwijt aan het koel element.

helaas denken veel mensen hoe meer hoe beter NOT.

Succes ermee Brain.

Lava
Afbeelding

IKILLYOU
Offline
Berichten: 815
Lid geworden op: 13 feb 2010, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Duo of Quad?

Berichtdoor IKILLYOU » 08 apr 2011, 13:38


Dank u. koelpasta zit tegenwoordig als filmlaag op je cpu,zodra hij warm word word het emulsie. Dus altijd precies genoeg :)

Vanavond even bios flashen want de huidige herkent de quad niet..............bios van 2007.
en ook nog mijn hd volledig wissen...........word allemaal weer tobben maar goed je moet er iets voor over hebben *zucht*


Terug naar “PC”

Wie is er online


Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast