Wie heeft er verstand van Dns records…….

Problemen of vragen over je pc?
Gebruikersavatar
Remkot
Offline
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Gender: Male
Flag: Netherlands
Contacteer:
Status: Offline

Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Remkot » 21 jun 2011, 10:23


Ik heb dus xxx.com en heb bij een andere host yyy.nl.

Hoe kan ik nu xxx.com koppelen aan yyy.nl.

De bedoeling is als men dus xxx.com intikt dan meteen naar yyy.nl gaat.

Moet ik nu alleen A veranderen of ook CNAME?
Of misschien wat anders?
Afbeelding

Gebruikersavatar
Remkot
Offline
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Gender: Male
Flag: Netherlands
Contacteer:
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Remkot » 21 jun 2011, 10:23


Ik heb dus xxx.com en heb bij een andere host yyy.nl.

Hoe kan ik nu xxx.com koppelen aan yyy.nl.

De bedoeling is als men dus xxx.com intikt dan meteen naar yyy.nl gaat.

Moet ik nu alleen A veranderen of ook CNAME?
Of misschien wat anders?
Afbeelding

Kort_Lontje
Offline
Berichten: 2420
Lid geworden op: 29 mar 2010, 22:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Kort_Lontje » 21 jun 2011, 13:58


Sorry blanko hier. Als ik onze systeem_man_erger een keer zie lopen zal ik haar eens vragen hoe dit moet.

Kable1607
Offline
Berichten: 214
Lid geworden op: 31 dec 2009, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Kable1607 » 21 jun 2011, 14:34


Je moet gewoon op de xxx.com via index.html auto door laten linken. Ik zal je straks even de code toesturen als ik thuis ben

Gebruikersavatar
Remkot
Offline
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Gender: Male
Flag: Netherlands
Contacteer:
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Remkot » 21 jun 2011, 15:05


Er hangt geen domeinspace aan xxx.com. Dus kan geen index.html erop pleuren.

Het zou wel via dns moeten kunnen om xxx.com als yyy.nl weer te geven.

Ik heb nu ff wat geprobeerd, alleen kan het 24uur gaan duren voordat het doorgevoerd is............
Afbeelding

Kable1607
Offline
Berichten: 214
Lid geworden op: 31 dec 2009, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Kable1607 » 21 jun 2011, 15:48


ooh het is alleen een domeinnaam ahaa. eigen dedicated server of gewoon 1 webhosting en 1 los domeinnaam ?

zo werkt het je moet gewoon je domeinnaam aan het ip adres van de website koppelen. Nou is het bij sommige providers lastig aan te passen maar het moet kunnen.

ns1.xxx.com     199.254.31.254
ns2.aaa.com    199.254.56.254  
ns3.ddd.com    199.254.53.254
ns4.uuu.com    199.254.30.254

Gebruikersavatar
Panic
Offline
Berichten: 619
Lid geworden op: 05 okt 2010, 22:00
Locatie: Goor, Overijssel
Gender: None specified
Flag: Netherlands
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Panic » 21 jun 2011, 16:55


Okee.. Ik volg dan lessen informatica, maar hiervoor moet je niet bij mij zijn  :lol:
pa·niek (de; v; meervoud: panieken): algemene, plotselinge, radeloze angst

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Remkot
Offline
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Gender: Male
Flag: Netherlands
Contacteer:
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Remkot » 21 jun 2011, 23:16


Kable1607 @ Tue Jun 21, 2011 17:48 schreef:ooh het is alleen een domeinnaam ahaa. eigen dedicated server of gewoon 1 webhosting en 1 los domeinnaam ?

zo werkt het je moet gewoon je domeinnaam aan het ip adres van de website koppelen. Nou is het bij sommige providers lastig aan te passen maar het moet kunnen.

ns1.xxx.com     199.254.31.254
ns2.aaa.com    199.254.56.254  
ns3.ddd.com    199.254.53.254
ns4.uuu.com    199.254.30.254


1 los domeinnaam.

Denk dat dit niet gaat werken omdat er op 1 host 2 domeinnamen zitten. Te wetende die van mijzelf en IFF. Deze hebben ook het zelfde ip.
Ik zou dus ook de Cname aan moeten passen omdat hij anders niet weet waar hij heen moet verwijzen....

Volgens mij is het ook niet nodig om de NS aan te passen...........  (let op ben ook maar een leek, en heb wat info van google [size=8:928994f2ea]maar toch vind ik het antwoord niet echt)[/size]
Dit komt er dan op neer dat je het zegt maar verhuist en niet doorstuurd????????????????

Dat is niet de bedoeling.

Pffffff, kijk morgen wel weer verder.
Stuur ook maar een ticket naar mijn eigen host............

iig bedankt!
Afbeelding

Kable1607
Offline
Berichten: 214
Lid geworden op: 31 dec 2009, 23:00
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Kable1607 » 22 jun 2011, 05:22


Echt doorsturen kost volgens mij geld.

Lavalys
Offline
Berichten: 1467
Lid geworden op: 04 apr 2010, 22:00
Locatie: Klimmen
Gender: None specified
Status: Offline

Re: Wie heeft er verstand van Dns records…….

Berichtdoor Lavalys » 22 jun 2011, 11:40


A record alleen aanpassen remko deze bepaald naar welke server hij moet kijken.

Gr Bart
Afbeelding


Terug naar “PC”

Wie is er online


Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast