Gamestream

Gebruikersavatar
Remkot
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Contacteer:
Status: Offline

Gamestream

Bericht door Remkot » 24 aug 2015, 14:47

Spelers kunnen met Nvidia's nieuwe dienst Gamestream Co-Op een spel naar een andere pc streamen en het in de coöpmodus spelen. De eigenaar van deze andere pc hoeft het spel in kwestie niet in zijn bezit te hebben.





Dat maakt Nvidia bekend op de site van Geforce Experience. De bèta van de nieuwe functie start in september, aldus Nvidia.

Gamestream Co-op is onderdeel van de GeForce Experience en heeft drie verschillende modi. Spelers kunnen meekijken, het spel van een ander besturen of samen spelen in de coöpmodus, mits het spel deze modus heeft. Ontwikkelaars moeten hun spel mogelijk aanpassen om de coöpfunctionaliteit te ondersteunen.

Resolutie

Wel zijn de coöp-streams beperkt tot een hd-resolutie van 720p en een framerate van 60 frames per seconde. Ook raadt Nvidia gebruikers aan om Gamestream Co-op alleen te gebruiken met een download- en uploadsnelheid van 7Mbps.

Nvidia laat verder weten dat er minimaal een Nvidia GeForce GTX 650 nodig is om Gamestream Co-op mogelijk te maken. Momenteel werkt de functie alleen nog via een plugin in Google Chrome.

Gamestream Co-op is een variant op Gamestream, waar gebruikers een spel van hun pc naar de Nvidia Shield-tablet kunnen streamen. Deze functie ondersteunt echter wel een full hd-resolutie.
Afbeelding

Plaats reactie