BF4 + DirectX 11.1-api

Gebruikersavatar
Remkot
Berichten: 4104
Lid geworden op: 17 nov 2009, 13:00
Locatie: Oosterbeek
Contacteer:
Status: Offline

BF4 + DirectX 11.1-api

Bericht door Remkot » 27 jul 2013, 01:24

DICE heeft bekendgemaakt dat Battlefield 4 ondersteuning biedt voor de DirectX 11.1-api, dit houdt in dat onder andere de cpu meer ontlast wordt tijdens het spelen. Dit heeft de technical director van DICE, Johan Andersson, bekend gemaakt via een post op NeoGAF.

Volgens Andersson biedt DirectX 11.1-apa enkele optimalisaties zoals constant buffer offsets en met betrekking tot dynamische buffers, waardoor de gpu bepaalde rekentaken kan overnemen van de cpu om deze te ontlasten. Om het spel te spelen met DirectX 11.1 is niet alleen een videokaart nodig die dit ondersteunt, maar ook Windows 8. De api is namelijk alleen exclusief beschikbaar voor Windows 8 en helaas slechts beschikbaar op Windows 7.

Volgens de geruchten verschijnt Battlefield 4 op 31 oktober in de winkelrekken. Deze release wil AMD optimaal gebruiken om de nieuwe videokaarten met de Volcanic Island-gpu uit te brengen. De systeemvereisten voor Battlefield 4 zijn nog niet bekendgemaakt, al gingen er eerder deze week wel geruchten rond. Maar Andersson liet via een tweet weten dat deze onjuist waren.
Afbeelding

Plaats reactie